"SIRKEL"

 

 

 

 

SEPTEMBER

 

                                                             

 

                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPPSUMMERING SEPTEMBER

 

Første scene var ikke i boks før den 17 september. Inntil da hadde vi en god del pre-produksjonsgreier å fikse; casting, locations, felles leseprøve, utstyrsbestilling osv...

 

Alt dette gikk for så vidt smertefritt, kanskje med unntak på utstyrsbestillingen. Vi lærte her at det er ikke bare å bestille og motta i løpet av tre dager...ting tar tid, frustrerende lang tid.

 

Å sette sammen et crew med skuespillere, hvor folk var delvis ukjente for hverandre, gikk overraskende knirkefritt. Kjempeflott stemning helt fra første leseprøve. Jeg tror nullbudsjettfilmer skaper "et bedre miljø" enn større produksjoner, hvor penger stort sett styrer trivsel og kreativitet. Å ha tid til en halvtimes latterkrampe på sett er luksus.

 

Målet for oktober er vel såpass enkelt som å peise på. Til nå har vi tatt en del av de forholdsvis "små" scenene, men når november kommer skal vi ha prøvd oss på mer krevende saker. Og det skal selvfølgelig gå helt knall!

 

Aleksander Nordaas

 

OKTOBER

 

28 september

Vi hadde to timer på oss nede på Kong Oscars i Marken. Lite tid har ikke så mye å si når ting går såpass smooth. Dette var Harald og Ellens første scene sammen, og i tillegg Ellens (Ingrids) første "seriøse" møte med kamera. Til tross, vi trengte ikke mer enn to timer på å få et flott resultat.

26 september

Vi lånte den gamle, nedlagte kantina oppe på studentsenteret for disse tre scenene. Vi holdt på fra klokka 10 til rundt 18. Vi slet litt med lyssituasjonen, i og med at lysfilter-forsendelsen  ble forsinka, og at vi derfor ikke hadde noe å kompensere dagslyset med. Men som vanlig, det ble en ordning. Sju scener down, en hel masse igjen.

24 september

Vi filmet en dialog mellom Harald og Noah på fotballbanen på Møhlenpris. En stor tribune, en liten ball og et forholdsvis lite kamera. Selvfølgelig måtte ballen treffe kamera. Men det gikk heldigvis bra, selv om ballen traff rett over linsa. Erlend spiste nesten opp en hel pakke kalde pølser gjennom alle opptakene. Glamouren er ikke alltid tilstede under nullbudsjettsfilm.

18 september

Tilfeldigvis passet det sånn at vi kunne skyte en scene denne dagen, så da var vi ikke sene om å kjøre på, selv med en dags varsel. Et amputert crew (to skuespillere og regi for å være ærlig) til tross, scenen ble gjennomført smoothly. En forholdsvis kort scene, kombinert med leseprøve, ble gjennomført på et par tre timer.

"
"
"
"Jeg mener, beveren er utrolig lik oss mennesker."
"Det er to ting jeg hater. Én; Å sykle i motvind. To; Negativitet. Ingen av delene hjelper deg framover!"
Philip: "De ser ganske gode ut."

Harald: "Hm?"

Philip: "Kongler."

Harald: "Hva med kongler?"

Philip: "De ser gode ut."

17 september

Etter en leseprøve den 16'ende, gikk vi ut i skauen og filmet filmens første bilder fredag den 17'ende. Det spøkte lenge for disse to scenene, i og med at det var et helvetes vær på morgenen. Men vi var usedvanlig heldige med været på Fløien, så de to skogs-scenene ble spilt inn fra klokka to til rundt sju. Ingen problemer bortsett fra en, til tider, lite samarbeidsvillig hund.

Fram til september

Manus ble "ferdig" mot slutten av sommeren, og tida fram til september har gått med til casting, søknader, location-scouting osv. Crewet har formet seg, og skuespillerne har fått manus og takket ja til rollene. Erlend har stått for det meste av castingen, da han har mange fine kontakter med flinke folk innad i Immaturus, studentteater her i Bergen.

Selv om dette er første gang Kaja har jobbet med film, så har hun gjort en fantastisk produsentjobb så langt. Det har vært mye å fikse på kort tid, men hun har virkelig kjørt på. Det er lett å jobbe når man jobber med effektive og positive mennesker.

9 september

I dag hadde vi første felles leseprøve, hvor vi gikk gjennom hele manus, side for side. Vi tok så for oss enkelte problemstillinger i forhold til både karakterene og situasjoner i manus. Mye god feedback, og selvfølgelig hadde vi en runde på den evinnelige tittelen. En norsk film skal ha en norsk tittel, men det er ikke så lett som det høres ut. Kvelden var også ment som en liten sosialiseringsgathering, å bli bedre kjent, crew og skuespillere imellom, så vi tok oss et par bokser med brunvann og så levde vi lykkelig resten av kvelden.