"SIRKEL"

 

 

 

 

 

POST-PRODUKSJON

 

                                                             

 

                    

 

 

 

Som noen kanskje har merket, så har det vært lite med oppdateringer på disse sidene.

Men det er ikke på grunn av at filmen har gått i vasken. Tvert imot. Vi er for tiden i full gang med post-produksjon av filmen. For dere som ikke er inne på film-terminologi, så betyr det all bearbeiding av filmen i etterkant; klipp, lydarbeid, musikk osv...

 

Fra siste innspillingsdag og fram til 20 desember 2004 satt jeg i non-stop klipping i fire døgn. Men så ble det til slutt en grov-klipp på 1 time og 50 min. Dette var i lengste laget til å være denne typen film, så her måtte det kuttes ned. Kraftig. Jeg husker jeg sa til Bernt Ove (lys, lyd osv..) ; "Hvor i f*** skal vi klippe?"

 

I løpet av januar hadde vi en versjon på 1 time og 27 min. 23 min med hardt innspillingsstrev og klipp hadde blitt vraket, men nå så filmen desto mye bedre ut. Vi kjørte to testvisninger i februar, én på Noroff Instituttet og én på Fana Folkehøgskole. Veldig god respons og mye god input. Vi gjorde så noen små ekstra grep, og så satt vi med produktet som vi sitter med i skrivende stund. Klippemessig vel å merke.

 

Vi sendte den ferdige klippen til komponisten vår, Raymond Enoksen, slik at han fikk begynne å skrive score. Med tanke på at det er veldig knapp tid til innspilling av score (slutten av april), har han hendene fulle for tiden. Har allerede mottatt en håndfull test-samples av score. Må si jeg er mye mer enn fornøyd..! Filmen er forhåpentligvis ferdig til sommeren.

 

I skrivende stund holder vi på med trailer. Veldig vanskelig og samtidig så veldig viktig. Traileren vil om kort tid ligge ute på disse sidene, så følg med..!

 

Aleksander

 

 

Juli 2006
3 november 2005
30 oktober 2005
25 september 2005
30 april / 1 mai
17 mars, 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette var helgen vi hadde ventet på fra the very start. Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen har siden jul hatt en stram timeplan med å lage filmmusikk til "Sirkel", og det for hele null kroner. Om ikke det var nok, så stilte et 40-manns orkester opp for å spille inn filmmusikken. For null kroner de også. Hvis dette ikke er noe av det sjeldne innen filmverden, så vet ikke jeg.

Jeg og Bendik reiste ned til Oslo for å overvære denne helgen. Det var en passe absurd følelse å sitte i studio, og se hele orkesteret sitte på den andre siden av glassruten og spille inn musikk til filmen man har strevd med såpass lenge. Og igjen; alt dette gratis.

Denne filmen trengte et solid score, og det får den definitivt..! Etter å ha mottatt en nesten ferdig tittelmusikk har jeg mer enn store forventninger til resten. Nok en gang; en stor takk til Raymond, Geirmund og alle orkestranter som stilte opp med godvilje denne helga..!

Aleksander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREMIERE

Vi er stolte over å endelig kunne bekrefte at "Sirkel" vil ha kinopremiere! Begivenheten vil skje under årets Bergen Internasjonale Filmfestival i tidsrommet 20-26 oktober.

"Sirkel på BIFF.no"

Vi er veldig fornøyde med at hovedmålet er nådd, og tar dette som en bekreftelse på at filmen leverer både teknisk og innholdsmessig..!

Hvis alt går etter våre forhåpninger vil BIFF bidra til interesse for filmen, og går det så godt som det kan gå blir det ordinær kino- og DVD-distribusjon etter hvert.

Til venstre ser dere den foreløpige plakaten, i standard Hollywood-style. En kjempetakk til Kristian Pedersen for logo..!

Følg med videre, da eventyret langt fra er slutt..!

 

Aleksander

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En knapp uke etter BIFF er ferdig synes jeg fortsatt det er en smule surrealistisk, men "Sirkel" vant BIFFs PUBLIKUMSPRIS! Den dro i tillegg i land "Prisen for ungt talent".

Vi hadde på ingen måte forhåpninger om å vinne priser for filmen vår, men det er selvfølgelig ikke oss imot..! Vi var storfornøyde med å fylle opp to saler under de ordinære visningene, men dette toppet hele festivalen for vår del..!

Selv ser vi nå bare feil og mangler i denne filmen, men en publikumspris må tyde på at det er ett eller annet positivt med filmen. Nå får vi bare se om det blir aktuelt med videre kino- og DVD-distribusjon. Har jeg forstått det rett er det opp til kinosjefene om filmen blir å leve et liv etter festivalen. I følge publikum er det i alle fall sjanser for dette, men vi får bare se hva som skjer..!

 

Aleksander

 

 

 

 

Sirkel har endelig, etter en forholdsvis heftig ventetid, blitt lansert..!

 

Filmen, i tillegg til alt ekstramateriell, ligger nå klart for gratis nedlasting på www.sirkel.org. Det finnes kanskje ikke en bedre måte å få lansert en film på når man først ikke er ute etter å tjene penger. Nå vil enhver med Windows Media Player kunne se filmen, og vi når da målet vårt med å få den ut til flest mulig.

Takk til TONO / NCB for tillatelse til å legge ut filmen!

 

Da avsluttes Sirkel-kapitlet for Filmdagbokens del. Sirkel vil være tilgjengelig for nedlasting i alle fall et års tid på www.sirkel.org.

 

Da takker jeg for nå, og er sannsynligvis tilbake med ny filmdagbok når neste film er under produksjon!

 

 

Aleksander

 

 

"Sirkel" har fått en del mediedekning i for- og etterkant av premieren på BIFF. Her er noen linker:

 

Innslag på Filmpolitiet, P3 (MP3) - Last ned

BT

BT, priser

Nettavisen

Studvest

BIFF.no, priser