"SIRKEL"

 

 

 

 

 

 

                                                             

 

                    

31 oktober

 

Vi filmet noen scener på Bergen Folkebibliotek i dag, men pga litt tidspress fikk vi ikke tatt alle scenene vi skulle ha. Det vil si at vi må tilbake ved en senere anledning. Dette er første gangen vi ikke ble ferdige på en location, men det er bedre å ta det en annen gang enn å stresse og få et middelmådig resultat. Uansett så var det ikke noe problem å få komme tilbake. Goodwill er det ikke mangel på i denne byen.

30 oktober

 

ENDELIG er park-scenen i boks. Denne begynte å haste med tanke på at det ikke er mange bladene igjen på trærne, og scenen foregår på høsten. I tillegg måtte vi ha sol (i Bergen er ikke det så hyppig) og alle måtte ha tid. Skuespillerne hadde tid, men ikke crewet. Det endte med at Aleksander tok alle funksjonene og dro med seg kjæresten, Linn, som mikrofonholder. Siste shot filmet vi åtte sekund før sola gikk ned. Shottene funket og park-scene-byllen er borte. 

1. oktober

 

Måneden ble sparket i gang på News, hvor June og Ellen har en liten dialog. Erlend satt for første gang bak monitor og så på, noe som han ikke får sjansen til så ofte fremover heller. Dette var jomfruscenen til June (Marianne), og andre scene for Ellen (Ingrid), men til tross for uvante lamper og kamera opp i ansiktet klarte de seg veldig flott.

1.

 

Måneden ble sparket i gang på News, hvor June og Ellen har en liten dialog. Erlend satt for første gang bak monitor og så på, noe som han ikke får sjansen til så ofte fremover heller. Dette var jomfruscenen til June (Marianne), og andre scene for Ellen (Ingrid), men til tross for uvante lamper og kamera opp i ansiktet klarte de seg veldig flott.

OKTOBER
OKTOBER
25 oktober

 

Vi møtte opp klokka ni på morgenen i Bakkehuset ved Fana Folkehøgskole. Denne scenen krevde mye forberedelser med tanke både på scenografi og sminke. Bernt Ove kan mer enn lyd og lys; han er nemlig the man på sukkerkulør og svamp. Sukkerkulør er et flott verktøy for å lage "skitne" ting. Skuespillerne kom rundt tre-fire, inkludert Kristoffer Joner og Ingvar Hopland, som hadde gjesteroller i denne scenen. Sminkør, Anett O. Skansen, gjorde en flott jobb med begge to, og vi var ferdigfilmet rundt tolv på kvelden. Forøvrig en kjempetakk til Axel og Åsmund som lot oss få låne huset! En lang dag for oss som hadde vært på sett i femten timer. Utrolig hvor fort femten timer kan gå...

22 oktober

 

Filmens intro-scene foregår på Akvariet i Bergen. Vi fikk fire timer til rådighet, med en halvtimes buffer mot slutten. Likevel måtte vi droppe to shots mot slutten. Vi brukte både kran og dolly i dag, og rigging tar mye tid. Likevel, vi klarer oss uten de to siste shottene...lurt å gjøre det viktigste først. Scenen er en kombinert tittelsekvens og "forhistorie"..

18 og 19 oktober

Kristoffer Joner stiller opp i en liten rolle i filmen, og vi hadde et møte og en leseprøve med ham disse to dagene. Erlend og Kristoffer skal havne i et aldri så lite basketak, og de er flott å få øvd dette inn før vi kommer på sett. I tillegg er det greit å bli litt kjent med hverandre før man tar fram kamera. Veldig inspirerende å jobbe med noen som har holdt på med dette en god stund, mye bra feedback og fine forslag! Vi hadde også med oss sminkør i dag, Anett O. Skansen. Det skal mekkes noen sår og diverse til denne scenen, så det er flott for henne å vite hva som trengs til innspillingsdagen.

15 og 16 oktober

Vi kastet to kompiser ut av leiligheten sin i to dager for å filme 12 nye scener. Det ble lange dager, men vi følte ikke at det gikk ut over resultatet. Lettere å akseptere små feil når man begynner å bli trøtt. Å drikke vann gjør underverker for konsentrasjonen, men er veldig lett å glemme (takk for påminnelser Bernt Ove!). Nå har vi faktisk 30 scener unnagjort. Det har gått fort, men vi har fremdeles over 40 igjen...!

12 oktober

Vi tok opp en liten scene oppe på News. Vi trenge sårt en bartender til denne scenen, men vi hadde fortsatt ingen tjue min før opptak. Men som vanlig så langt, ting ordnet seg. Siden vi bruker stort sett unge folk i alle scenene, er det litt viktig at statister/små roller er av litt mer voksen karakter, slik at det hele blir litt mer troverdig og ikke så "ungdommelig".

9 oktober

 

Møtte opp klokka 08.00 ute på Verftet for å filme en grill-scene, som egentlig skal foregå på sommeren. Problemet er bare at det er solid høst i Bergen for tiden. Utrolig hvor fint resultatet blir når man fikser litt på hvitbalansen og har skuespillere som gjerne stiller i bikini i sju plussgrader. Vi filmet også to fest-scener på kvelden. Flott å endeleig ha grill-scenen i boks, den hang i en tynn tråd en stund...

8 oktober

 

14 scener i boks. Filmet en scene på et vaskeri i dag med Harald og Noah. Tips for en liten røykeffekt: Finn en person som røyker. Be personen om å blåse opp en ballong med sigarettrøyken. Spreng ballongen. = Fin liten effekt.

6 oktober

 

To nye scener i boks, filmet på Ulrike Pihls hus og Studentsenteret. Folk som måtte gjøre sitt mellom forelesningene ble møtt med et lite filmsett på dass. Til de som fikk panikk og snudde i døra må vi bare beklage.

2 oktober

 

Allerede neste dag kjørte vi på med to nye scener, spilt inn på Vågen fetevare. Første møte mellom Harald (Erlend) og June (Marianne) i opptakssammenheng. Flotte opptak nok en gang. Vi begynner å bli bortskjemte...5 DV-taper på 11 scener så langt. 11 scener av 75 = 14,6% ferdig film!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OPPSUMMERING OKTOBER

 

En überflott måned. Vi har filmet en god del, men ikke så mye som jeg egentlig skulle ønsket. På den andre siden; det vi har til nå er vi stort sett kjempefornøyd med.

 

Vi har blitt klar over verdien av leseprøver. Et manus, som langt ifra er perfekt, blir mye mer spennende når man får prøvd ut alternative løsninger før opptak. Noen ganger funker det ikke slik man hadde tenkt det, og det er greit å finne ut før man står på sett.

 

Det er også "gøy" å se effekten av å ha et kjent fjes med i filmen. Det var kjempehyggelig av Kristoffer å stille opp i en gjesterolle. Lærte mye av å ha han på laget i et par dager, og han tilføyde filmen en flott, liten rolle. Problemet kommer bare når media finner ut at vi har kjentsfolk på rollelista. Da havner fokus på feil sted. Kort sagt. 

 

Vi har fått store deler av filmen på plass, men noen scener må også tas på nytt. Det er drit å finne ut at scener må gjøres om igjen, men det er bedre det enn å sitte i ettertid og irritere seg over noe som kunne vært gjort bedre.

 

Kjempeflott innsats så langt, alle sammen! Vi klarer dette før jul...

 

Aleksander Nordaas

 

 

 

 

NOVEMBER